vineri, 13 februarie 2015

secretele mersului corect pe TOCURI


6 sfaturi prezentate de modelul roman Andreea Popa 

1. Tine spatele cit mai drept

   Cind “te urci” pe tocuri, cel mai important este sa indrepti umerii si sa scoti pieptul innainte. In plus, vei arata mult mai sexy daca vei indrepta spatele. Asa iti vei pune in valoare talia si iti vei scoate in evidenta posteriorul.

2. Calca intii pe toc

Ca să ai un mers natural, atunci când păşeşti, aşază piciorul pe pământ în ordinea: călcâi (adică toc) - talpă - vârf. În caz contrar, vei obosi imediat, iar mersul va arăta dizgraţios, ca al unui bărbat care poartă tocuri.

3. Indreapta genunchii!


   La fiecare pas, ai grija sa indrepti genunchii, chiar si atunci cind esti obosita! Daca tot ai ales sa porti tocuri intr-o zi cu program prelungit, trebuie sa faci un efort si s-o inchei cu demnitate. Altfel, risti sa zica cineva despre tine: “Uite- o si p-asta, parca merge in genunchi”. Cam neplacut, nu?!

4. Pe scari, pune toata talpa!


   Cind cobori scarile e bine sa calci intii pe virf si apoi sa asezi tocul. Astfel, nu risti sa aluneci. La urcare esti mai in siguranta daca vei pune atit tocul, cit si talpa, simultan, pe fiecare treapta. Obiceiul de a calca doar cu talpa pe treapta si a lasa tocul suspendat este destul de periculos si te poate dezechilibra.

5. Fa pasi mici!

   Regleaza-ti lungimea pasului in functie de inaltimea incaltarilor. Cu cit tocul este mai inalt, cu atit pasii trebuie sa fie mai mici. Nu trebuie sa mergi ca gheisele, dar nici ca pasul tau sa aiba o deschidere mai mare de 30 cm.

6. Misca miinile in tandem cu picioarele!


   La mersul pe tocuri este foarte importanta si miscarea miinilor. Pe linga un mers natural, balansarea miinilor te poate ajuta si la capitolul echilibru. Exista insa si o conditie: miscarea nu trebuie sa fie intimplatoare, ci in tandem cu cea a picioarelor. De exemplu, cind pasesti cu piciorul drept, balanseaza inainte mina stinga, iar cind pasesti cu stingul, balanseaza mina dreapta. Bratul trebuie tinut aproape de corp, pina la cot. De la cot in jos, acesta trebuie balansat usor, in directia piciorului.

Exerseaza prin casa 

   Daca nu esti familiarizata cu mersul pe tocuri de 10 cm, nu te aventura afara din casa incaltata in pantofii cu supertocuri. Nu de alta, dar risti sa-ti scrintesti picioarele si sa stirnesti ironia celor din jur. Cumpara-ti mai intii niste incaltari cu tocuri de maximum 5 cm, nu foarte subtiri si exerseaza prin casa. In afara de pozitia corpului, e foarte important sa nu te zghiltii la fiecare pas pe tocuri. Pentru aceasta, dupa ce ai invatat sa mergi corect, executa executa exercitiul cu cartea pe cap incercind sa mergi cit mai mult fara sa-ti cada. Si nu uita! Evita sa porti tocuri foarte inalte in zilele cind ai mult de mers pe jos, ca sa nu te alegi cu dureri de picioare si chiar cu rani.


.   .   .


- Platformele pot fi purtate de orice femeie, pentru ca alungesc picioarele.
- Curelusa pe glezna scurteaza si ingroasa, iar ca sa ti se potriveasca trebuie sa ai picioare lungi sai subtiri.
- Pantofii închişi, gen botină, se potrivesc la glezne subţiri.
- Ghetuţele peste gleznă, ceva mai largi şi pantofii cu bot rotunjit sunt potriviţi pentru un picior lat, cu glezne groase.
- Pantofii ascuţiţi alungesc piciorul.
- Dacă ai picioarele şi gleznele subţiri, poţi purta aproape orice. Evită însă cizmele prea largi pentru gambele tale.


.   .   .

Atentie, pot fi periculoase!
   Purtatul tocurilor poate duce, in timp, la aparitia varicelor(dilatatie venoasa permanenta si neregulata). Alte probleme de sanatate pe care le pot avea femeile care poarta tocuri inalte sunt deformarea degetelor de la picioare, bataturile, dureri ale articulatiilor metatarsiene, artrita (la genunchi) sau formarea unor ridicaturi deasupra calcaiului(maladia Haglund), din cauza marginii prea dure a pantofului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu